Forum | Chat | Blogs | Clubs | Love cards | Games | Photo albums | Beauty contest Memberlist Radio
Add to favorites Make startpage   
My profile
Communication
Fun
Useful
Information
Services
Language
Advertisement
    Mobile version of the portal new
INT-WORLD.com » Clubs » Club forums » Клуб української поезії » Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок?
Post new topic   Reply to the topic To the page: Previous    1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9   Next
Print topic
Author Message
Indeez
Flame Guru
Flame Guru

Number of points: 43003

PostAdded: 21 Jul 2009 08:25
   Post subject: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок?
  Reply with quote    Print message

entree написав(ла) (20 Липня 2009 18:04 ) :

Ти зараз злишся, тому пишеш дуже погано щодо української ідеї. Українська ідея – це не ідея крадіїв «безрідних Іванів», яке б прізвище вони не носили: в Росії по типу Іванов, Петров, Сідоров, в Україні – Ющенко, Порошенко, Симоненко тощо, всі вони не росіяни і не українці, тому так легко маніпулюють «Національною ідеєю» і в Росії і в Україні. Щодо «вони рідний народ до такого довели», я з тобою погоджуюсь і знаю цьому причину:
1. Вони не українці.
2. Ми самі в цьому винуваті.
Таких пояснень ще багато у мене, але вистачить і цих двох.
Володимире, і все ж таки ви мене не розумієте...
я народилась в західній європі, виросла на кавказі, про існування будь-якої мови окрім російської дізналась років в 5, коли пішла до школи і сусідка по парті поклала на стіл зошит з якимись каракулями... виявилось то був зошит з кумикської мови... українську я почала вчити у 8 років, після переїзду... спочатку мене сюди привезли, а потім вчити почали... нічого, за літо вивчила... і відмовлялась робити домашнє завдання з російської, бо я українка! я люблю свою мову, свою країну, свій народ, але.. я терпіти не можу людей, які нав"язують свою думку... вихована людина з усвідомленням своєї національної приналежності не буде примушувати інших відповідати своїм забаганкам... чим кращий той хто розмовляє українською від того, хто розмовляє російською? чи може розуму більше має, чи німб над головою? навіщо про це кричати? може пам"ятаєте, років 5-7 тому на телебаненні крутили рекламу пива "сармат".. всі гоцали, на головах ходили, а в кінці великими літерами на весь екран "радіти життю можна тихо" icon_smile.gif
так от, ті хто дійсно визнає свою національну приналежність і намагається плекати ці традиції, ніколи не буде на цьому акцентувати увагу оточуючих, бо для цієї людини це природньо... а стрибає вище голови і верещить голосніше всіх той, хто маніпулює... так як наша влада, в цьому я з вами повністю погоджуюсь...
і ця ж сама влада створила штучний ажіотаж навколо питань мови, руйнуваня пам"ятників та вшанування жертв голодомору, радянщини і бандерівщини...
я переважно російськомовна, але я українка... і бачу національну ідею в об"єднанні народу, а не в тому щоб виділити группу "певномовних" і молитися на них, бо вони нащадки аріїв... в тому, щоб покращити рівень життя народу, а не в вип"ячуванні босоногого націоналізму... отакі то справи icon_rolleyes.gif
Back to top
View profile Send private message Guest book Read user`s blog View user's photo albums
entree
Expert
Expert

Number of points: 3507

PostAdded: 21 Jul 2009 12:17

Я розумію тебе. Більш того, сам пройшов такий шлях: російська школа, російськомовний інститут і оточення на роботі, в місті, якому живу тощо. Але прийшов час збирати каміння. Я українець по народженню і повинен їм бути завжди, якою б мовою я не розмовляв чи писав (почитай мої російські вірші на російських сторінках цього ж сайту). Справа не в тому, якою мовою ти ЗАРАЗ говориш, а в тому, ким ти себе вважаєш. А час своє зробить. Ти і не помітиш, як перейдеш на українську мову у думках. Скажу із свого досвіду: до 2004 року я майже не писав українською. Коли ж почав спілкуватися із народом свого коріння на Помаранчевому Майдані, зрозумів, що він ближче до мене у спілкуванні українською мовою. Ми говорили і розуміли одне і те ж, ми розумілися з кожного слова. Тоді ж я зрозумів, що українська мова – це основна зброя захисту української нації: нема мови – нема зброї – нема нації. Це не пафосні слова. Якщо не збережемо мову, через 2-3 покоління нас не буде. Вже зараз ми вимираємо, і не тільки тому, що погані соціальні та екологічні умови життя (доречно сказати, саме ми із своїм поганим ставленням до своєї культури, своєї мови створили ці погані соціальні та екологічні умови життя), а тому що не маємо критеріїв ставлення до себе, до своєї нації , до навколишнього середовища і оточення країнами, більш того у загалі ми навіть не поважаємо себе. Розуміє, що це через постійно погану владу, але ж ми теж маємо розум і силу: чому нами володарюють покидьки? От у чому питання!
У реченні «і ця ж сама влада створила штучний ажіотаж навколо питань мови, руйнуваня пам"ятників та вшанування жертв голодомору, радянщини і бандерівщини» я не зрозумів твою думку. Для мене Степан Бандера є героєм.
Якщо в цьому питанні у нас із тобою різні погляди, це не є приводом сваритися, час поставить все на свої місця. Стосовно «щоб виділити группу "певномовних" і молитися на них, бо вони нащадки аріїв» ти сама знаєш, що це не так, це не тільки перебільшення, це тиражування з вуст певних політиків, які до речі, і підкидають мовне питання. Та і в цьому, прийде час, і ми будемо однодумці. По багатьом питанням на цьому сайті я вже знайшов однодумців: Наталіна, Юля тощо. Бажаю тобі успіхів. icon_exclaim.gif
Back to top
View profile Send private message Guest book View user`s club View user's photo albums
Indeez
Flame Guru
Flame Guru

PostAdded: 21 Jul 2009 12:53

Цитата:

Справа не в тому, якою мовою ти ЗАРАЗ говориш, а в тому, ким ти себе вважаєш.
не зараз, а взагалі) бо українкою я буду завжди)
Цитата:

Ти і не помітиш, як перейдеш на українську мову у думках.
не перейду... доки не замкнусь у собі, або не зациклюсь на чомусь... на рахунок "думати мовою" я вже не раз сперечалась... думають все ж таки головою... а от якою мовою говорить моя підсвідомість, я не раз експерементувала... і російською, і українською, і англійською... і це не залежить від того чи я з комось спілкуюсь... я навіть просебе можу різномовні думки думати... одного ранку прокинулась і здивуванню моєму не було меж, бо весь сон я балалака виключно англійською мовою, хоча я не на досить високому рівні її знаю))
Цитата:

Якщо не збережемо мову, через 2-3 покоління нас не буде. Вже зараз ми вимираємо, і не тільки тому, що погані соціальні та екологічні умови життя (доречно сказати, саме ми із своїм поганим ставленням до своєї культури, своєї мови створили ці погані соціальні та екологічні умови життя), а тому що не маємо критеріїв ставлення до себе, до своєї нації , до навколишнього середовища і оточення країнами, більш того у загалі ми навіть не поважаємо себе.
збережемо... але варто пам"ятати третій закон ньютона: сила дії дорівнює силі протидії
Цитата:

У реченні «і ця ж сама влада створила штучний ажіотаж навколо питань мови, руйнуваня пам"ятників та вшанування жертв голодомору, радянщини і бандерівщини» я не зрозумів твою думку. Для мене Степан Бандера є героєм.

Якщо в цьому питанні у нас із тобою різні погляди, це не є приводом сваритися, час поставить все на свої місця.
зауважте, я не називаю його зрадником. фашистом чи покедьком... я просто говорю про те, що влада спекулює цими поняттями...
Цитата:

Стосовно «щоб виділити группу "певномовних" і молитися на них, бо вони нащадки аріїв» ти сама знаєш, що це не так, це не тільки перебільшення, це тиражування з вуст певних політиків, які до речі, і підкидають мовне питання.
я сподіваюсь що це перебільшення... але після того як подивишся що виробляюсь наші владні мужі та жночки, страшно стає...
Back to top
View profile Send private message Guest book Read user`s blog View user's photo albums
entree
Expert
Expert

PostAdded: 21 Jul 2009 16:36

"не перейду... доки не замкнусь у собі, або не зациклюсь на чомусь... на рахунок "думати мовою" я вже не раз сперечалась... думають все ж таки головою... а от якою мовою говорить моя підсвідомість, я не раз експерементувала... і російською, і українською, і англійською... і це не залежить від того чи я з комось спілкуюсь... я навіть просебе можу різномовні думки думати... одного ранку прокинулась і здивуванню моєму не було меж, бо весь сон я балалака виключно англійською мовою, хоча я не на досить високому рівні її знаю)) "

У мене думки і сни тією мовою, на який мові написана книжка, котру читаю. А як здебільшого я читаю українською мовою, то і думки і сни теж українською мовою.

"я сподіваюсь що це перебільшення... але після того як подивишся що виробляюсь наші владні мужі та жночки, страшно стає..."

Та не дивись ти на них, краще на друзів дивись, на хороших людей, радій оточенню тобі близькому приємному. А якщо закортить подивитися на цю мерзотну владу, то пиши про неї щось смішне або саркастичне. Саме з цього приводу я написав цілу книгу "Ось опудало влади, можна бити". І мені зараз набагато легше, я не нервую, коли бачу оці огидні рила на екрані.

З рештою твоїх думок я погоджуюсь.
Back to top
View profile Send private message Guest book View user`s club View user's photo albums
Indeez
Flame Guru
Flame Guru

PostAdded: 22 Jul 2009 10:30

Цитата:

У мене думки і сни тією мовою, на який мові написана книжка, котру читаю. А як здебільшого я читаю українською мовою, то і думки і сни теж українською мовою.

от бачите, і я про те ж кажу... моє коло спілкування не обмежується українцями та україськими книжками і тому я спокійнісінько переходжу з одніє мови на іншу... і в принципі не маю бажання обмежуватись однією мовою, бо не бачу в цьому сенсу

Цитата:

Та не дивись ти на них, краще на друзів дивись, на хороших людей, радій оточенню тобі близькому приємному. А якщо закортить подивитися на цю мерзотну владу, то пиши про неї щось смішне або саркастичне. Саме з цього приводу я написав цілу книгу "Ось опудало влади, можна бити". І мені зараз набагато легше, я не нервую, коли бачу оці огидні рила на екрані.
чесно кажучи, я останнім часом навіть новини не дивлюсь, хіба що ті рубрики, що політики не стосуються...
після того як побачиш як вони собачаться і наклепи рдне на одного зводять, то немає ніякого бажання черговий раз про них чути і їх бачити.... турбуються вони не про людей... або якщо й турбуються, то більше за мертвих, ніж за живих)))
Back to top
Наталіна
Philosopher
Philosopher

Number of points: 8634

PostAdded: 22 Jul 2009 11:48

entree - Ви пишите

-"Коли ж почав спілкуватися із народом свого коріння на Помаранчевому Майдані, зрозумів, що він ближче до мене у спілкуванні українською мовою. Ми говорили і розуміли одне і те ж, ми розумілися з кожного слова. Тоді ж я зрозумів, що українська мова – це основна зброя захисту української нації: нема мови – нема зброї – нема нації. Це не пафосні слова. Якщо не збережемо мову, через 2-3 покоління нас не буде. Вже зараз ми вимираємо, і не тільки тому, що погані соціальні та екологічні умови життя (доречно сказати, саме ми із своїм поганим ставленням до своєї культури, своєї мови створили ці погані соціальні та екологічні умови життя), а тому що не маємо критеріїв ставлення до себе, до своєї нації , до навколишнього середовища і оточення країнами, більш того у загалі ми навіть не поважаємо себе."

Мова рідна, слово рідне,
Хто вас забуває,
Той у серці не серденько,
А лиш камінь має.

Підписуюся під кожним Вашим словом.
Back to top
View profile Send private message Guest book View user`s club
entree
Expert
Expert

PostAdded: 24 Jul 2009 16:11

Indeez написав(ла) (22 Липня 2009 11:30 ) :
чесно кажучи, я останнім часом навіть новини не дивлюсь, хіба що ті рубрики, що політики не стосуються...
після того як побачиш як вони собачаться і наклепи рдне на одного зводять, то немає ніякого бажання черговий раз про них чути і їх бачити.... турбуються вони не про людей... або якщо й турбуються, то більше за мертвих, ніж за живих)))

За мертвих він піклується більше тому, що вони вже не зможуть сказати гирьку правду в очі таким. як він.
Т icon_lol.gif елепередачі я дивлюсь тільки тоді, коли снідаю чи вечеряю, по одному реченню від кожного брехуна, далі все ясно.
Back to top
entree
Expert
Expert

PostAdded: 24 Jul 2009 16:13

Наталіна написав(ла) (22 Липня 2009 12:48 ) :
entree - Ви пишите

-"Коли ж почав спілкуватися із народом свого коріння на Помаранчевому Майдані, зрозумів, що він ближче до мене у спілкуванні українською мовою. Ми говорили і розуміли одне і те ж, ми розумілися з кожного слова. Тоді ж я зрозумів, що українська мова – це основна зброя захисту української нації: нема мови – нема зброї – нема нації. Це не пафосні слова. Якщо не збережемо мову, через 2-3 покоління нас не буде. Вже зараз ми вимираємо, і не тільки тому, що погані соціальні та екологічні умови життя (доречно сказати, саме ми із своїм поганим ставленням до своєї культури, своєї мови створили ці погані соціальні та екологічні умови життя), а тому що не маємо критеріїв ставлення до себе, до своєї нації , до навколишнього середовища і оточення країнами, більш того у загалі ми навіть не поважаємо себе."

Мова рідна, слово рідне,
Хто вас забуває,
Той у серці не серденько,
А лиш камінь має.

Підписуюся під кожним Вашим словом.

І я підписуюся під кожним твоїм. icon_lol.gif
Back to top
Наталіна
Philosopher
Philosopher

Number of points: 8634

PostAdded: 24 Jul 2009 18:16

entree писал(а) (24 июл. 2009 18:13 ) :

І я підписуюся під кожним твоїм. icon_lol.gif

Щоб там не було, Україна більше ніколи не стане рабом іншого народу. Забагато пролито крові за свою незалежність. Безумовно що ще довго будуть яничари на нашій землі, але і вони минуться.
Back to top
View profile Send private message Guest book View user`s club
ВасильАнт
Philosopher
Philosopher

Number of points: 5998

PostAdded: 24 Jul 2009 19:04

Indeez, не треба їх боятися. А що роз’ятрила компанію, щиро дякую.

Пані та панове мене дуже кумедно цькують icon_biggrin.gif .

Найближчі, що під рукою, аргументи - вже самвикривні icon_lol.gif

Мені легше, оскільки завжди відкрито кажу, що не сповідую християнство. Бачите, як у цій коротесенькій бесіді опоненти мимоволі проклали логічну стежинку: "хоч єврейською (і наше й ненаше)" - "загалом душа"(наша християнська) - "наша душа" (наша українська мова). А я типу "неправильний" носій мови, бо з іншої стежини. Мабуть, що таки так, з іншої. Але мову щиро люблю. То й що?
Back to top
View profile Send private message Guest book View user`s club Read user`s blog View user's photo albums
Post new topic    Reply to the topic All times are GMT + 1
INT-WORLD.com » Clubs » Club forums » Клуб української поезії » Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок?
Page 3 of 9 To the page: Previous    1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9   Next